Holdtræning hos Aabybro Fysioterapi

Holdtræning er de seneste år blevet meget populært, fordi det er både socialt, godt for kroppen og generelt meget sundt. I vores lyse og moderne lokaler skaber vi de bedste forudsætninger for en god og effektiv holdtræning, hvad enten du søger hold inden for styrke af ryg, fysioterapeutisk yoga, parkinson eller et af vores andre hold.

Vi opretter løbende nye hold, når behovet opstår (såfremt antallet og deltagerniveau stemmer overens).

Der oprettes fx løbende hold inden for følgende emner:

 • Balance
 • Rygtræning
 • Fokuseret bevægelsesterapi – Yoga
 • Hensyntagende bevægelsesterapi – Yoga
 • Dynamisk bevægelighedsterapi – Yoga
 • Skuldertræning
 • Superviseret styrketræning
 • Løbehold
 • Efterfødselstræning
 • GLAiD (artrose)
 • Parkinson
 • Holdtræning til virksomheder
 • Dans

Herunder kan du se et skema over de aktive træningshold, vi afholder netop nu hos Aabybro Fysioterapi. Under skemaet finder du en nærmere beskrivelse af de enkelte hold.

Mandag

11:00 – 12:00 Cirkeltræning

Tirsdag

10:00 – 10:45 Parkinsonhold

11:30 – 12:25 Hensynstagende bevægelsesterapi – Yoga

14:30 – 15:30 GLAiD træning
15:30 – 16:30 Ryghold – skåne

16:30 – 17:30 Dynamisk bevægelighedsterapi – Yoga

Onsdag

10:00 – 10:50 Efterfødselstræning

16:00 – 16:55 Superviseret styrketræning

Torsdag

09:30 – 10:25 Fokuseret Bevægelsesterapi – Yoga

10:00 – 10:45 Parkinsonhold
10:00 – 11:00 Cirkeltræning

11:30 – 12:30 GLAiD træning
12:30 – 13:30 Neurologi hold

Fredag

Efterfødselstræning

Efterfødselstræning er for dig, som ønsker at tage ejerskab over egen krop og prioritere dig selv i en travl hverdag med en lille ny verdensborger. Forløbet vil have opmærksomhed på træning, som hjælper dig til at genvinde styrke og kondition, hvor særlige fokuspunkter vil være bækkenbunden, lænderyg samt mave. Forløbet vil strække sig over 8 uger og blive varetaget af vores fysioterapeut Camilla. Sygeforsikring “Danmark” yder tilskud. Læs mere under “Nyheder”.


GLAiD (Godt Liv med Artrose i Danmark)

Hos Aabybro Fysioterapi har vi et GLAiD hold, hvor der er fokus på at træne hofter og/eller knæ med artrose på lægehenvisning. Du kan læse meget mere om det her: https://www.glaid.dk/.

 

Parkinsonhold

Aabybro Fysioterapi tilbyder træning tirsdage og torsdage 10:00 – 10: 55. Her vil du modtage rådgivning, vejledning samt træning der er tilrettelagt ud fra det niveau der passer til dig, og de øvrige deltagere på holdet. På holdet er der udover sved på panden og øget puls også plads til smil på læben og hyggeligt samvær.

Før opstart på holdet, vil du blive tilbudt en individuel konsultation for at kunne tilpasse og fastlægge et niveau der passer til dit behov.

Parkinson er en nervesygdom, en sygdom der bevirker at man mister nerveceller der indeholder signalstoffet dopamin. Parkinsonisme påvirker bevægelsesevnen ved, at man får problemer med at bevæge sig normalt, alt går langsomt og trægt. Musklerne bliver stive, og der kan forekomme rysten i arme eller ben og sommetider smertefulde muskelkramper.

Ved hjælp af målrettet træning med fokus på balance, styrke, udholdenhed og koordination, kan du opnå øget bevægelighed og smidighed. Dette kan være med til at lette din hverdag, hvor almindelige dagligdags gøremål kan være en udfordring.

Har dette din interesse, så kontakt os endelig med henblik på yderligere information og eventuel tilmelding.

 

Fokuseret bevægelsesterapi – Yoga

En unik mulighed for, via professionel fysioterapeutisk viden og indsigt, at blive guidet til bedre kontakt til din krop og dens signaler samt teknikker til afspænding og kvalitet i åndedrættet. Yoga har dokumenteret positiv effekt på både krop og sind, og på dette hold sammenkædes øvelserne i et behageligt flow, hvor vi bevæger os i alle planer.Øvelserne forgår siddende eller liggende.

Dette hold henvender sig til dig, som oplever kronisk lidelse, længerevarende skader/skavanker/bevægeindskrænkninger, smerter fra bevægeapparatet og/eller belastningsreaktioner som PTSD, stress, angst eller depression.

Medbring et tæppe og gerne egen yogamåtte, øjenpude og yogapølle, hvis du har, samt ekstra trøje og sokker til afspænding.

 

Hensyntagende bevægelsesterapi – Yoga

En unik mulighed for, via professionel fysioterapeutisk viden og indsigt, at blive guidet til hensynsfuldt at respektere din krops signaler gennem yoga, som har dokumenteret effekt på både krop og sind. Øvelserne foregår knæ-4-stående, siddende eller liggende – alt efter, hvad der er muligt for dig.

Dette hold henvender sig til dig med kroniske smerter, en kronisk lidelse (fibromyalgi, rygsøjlegigt(Morbus Bechterew), gigt eller lign) og/eller belastningsreaktioner som PTSD, stress angst eller depression.

Mød op i varmt træningstøj og medbring en pude, vand og et tæppe samt en måtte(yoga, pilates etc), hvis du har en – ellers kan du låne.

Medbring et tæppe, vand og gerne egen yogamåtte, hvis du har en, samt ekstra trøje og sokker til afspænding.

V. underviser Heidi Sivesgaard.

 

Dynamisk bevægelighedsterapi – Yoga

Denne yogaform er udviklet af vores fysioterapeut og yogalærer Heidi Sivesgaard og er til dig, der har brug for, at hele kroppen arbejdes godt igennem. Stillingerne og bevægelserne sættes sammen i et flow og afslutningsvis giver en afspænding mulighed for dejlig ro i hovedet. Du undervises om og guides i at udforske kroppens funktioner og bevægemuligheder og træner samtidig din kropsfornnemelse. 

Dette hold henvender sig til alle, der kan bevæge sig fra siddende til stående – og omvendt – uden de store vanskeligheder, Du kan dog sagtens deltage med diverse skavanker, idet stillingerne kan justeres, så de passer til den enkelte.

Mød op i træningstøj – med en yogamåtte, hvis du har – ellers kan du låne.

V. underviser Heidi Sivesgaard.

 

Neurologi hold

Træn din styrke, udholdenhed, koordination og balance hver torsdag kl. 12.30 – 13.25.

Der findes mange forskellige neurologiske lidelser, f.eks. sklerose, følger efter blodpropper, hjerneblødning, Parkinson mv. Fælles for dem alle er, at hjernen eller rygmarven er påvirket hvilket kan give udfordringer på det fysiske og psykiske plan. Fysisk kan det opleves som dagligdags gøremål bliver svære at udføre. Dette kan være komme ud af sengen, få tøj på, lave mad og meget andet.

Aabybro Fysioterapi tilbyder træning til dig der kan nikke genkendende til ovenstående, og som har lyst til at træne og forbedre sin styrke, balance og koordination i positive og motiverende omgivelser. Træningen vil tage udgangspunkt i dit unikke behov og niveau, og vil blive varetaget af vores specialiserede fysioterapeut.

Inden opstart på holdet vil du blive tilbudt en individuel konsultation for at kunne tilpasse og fastlægge et niveau der passer til dit behov.

Har dette din interesse, så er du mere end velkommen til at kontakte os med henblik på yderligere information.

 

Holdtræning til firmaer

Aabybro Fysioterapi tilbyder holdtræning til virksomheder, hvor der ikke er tale om behandling af lidelser. I stedet er der fokus på træning, der tilgodeser skavanker/belastning, som kan være typiske for det pågældende firma. Det kan eksempelvis være skavanker, der opstår af stillesiddende arbejde.

Kontakt os for at tilmelde dig et hold eller for at høre nærmere